Werk aan Diemerbrug

Tussen oktober 2024 en maart 2025 voeren we onderhoud uit aan de Diemerbrug en de Venserbrug. De Diemerbrug is als eerste aan de beurt. De fietspaden op de brug gaan we daarbij ook verbreden. Tijdens de werkzaamheden zijn de bruggen om beurten dicht voor weg- en vaarverkeer.

De Diemerbrug en de Venserbrug zijn toe aan groot onderhoud. We moeten de brugdekken beschermen. Daarbij voorzien we de brugdelen van een nieuwe beschermlaag, zodat de bruggen weer lange tijd mee kunnen. Nu we toch aan de brug moeten werken, gaan we de Diemerbrug ook verbreden. Zo zorgen we voor meer ruimte voor fietsers tussen Diemen Centrum en Diemen Zuid. Vaarverkeer kan tijdens de werkzaamheden geen gebruik maken van de Weespertrekvaart. Daarom moeten we buiten het vaarseizoen werken.

Diemerbrug

Tussen 21 oktober 2024 en 20 december 2024 is de Diemerbrug afgesloten voor al het verkeer.

  • Voor voetgangers leggen we een tijdelijke brug aan in het verlengde van de Ouddiemerlaan. Fietsers kunnen met de fiets aan de hand over de tijdelijke brug lopen.

  • Ander verkeer rijdt om via de Venserbrug.

De omleidingen voor het verkeer geven we met borden aan. Op het kaartje hieronder staan alle omleidingsroutes aangegeven:

Kaart met omleidingroutes voor fietsers en autoverkeer tijdens de afsluiting van de Diemerbrug tussen 21 oktober en 20 december 2024

Nieuwe rotonde bij Beukenhorst

In dezelfde periode leggen we een nieuwe rotonde aan bij Beukenhorst. Door het werk te combineren, hebben omwonenden en weggebruikers maar één periode hinder van de werkzaamheden. Alle informatie over dat project vindt u op de pagina Verkeersstructuur Diemen Zuid.

Venserbrug

Tussen 17 februari 2025 en 28 maart 2025 werken we aan de Venserbrug. Het verkeer rijdt in die periode om via de vernieuwde Diemerbrug.