8 juli 2024 - Voortgang werkzaamheden Scheepskwartier, Gruttoplein en Vlindertuin

8 juli 2024

Gruttoplein

Het werk aan het Gruttoplein is inmiddels in volle gang. De ene helft van het parkeerterrein aan de kant van de Jumbo is opgebroken. Binnenkort starten we hier met het aanleggen van de nieuwe bestrating.

Gruttoplein
 
Als we daarmee klaar zijn wordt de andere helft aangepakt. Dit werk wordt uitgevoerd in de zomervakantie. Omdat de eerste helft dan klaar is, kan daar weer geparkeerd worden.

Scheepskwartier

In het Scheepskwartier is het werk bij de flats bijna klaar. Bij de flats aan de Fregat moeten de containers voor afvalinzameling wat dieper in de grond gezet worden. Meerlanden komt dit in de maand juli doen. Daarna kan de bestrating afgemaakt worden.
In het najaar komen de ontbrekende beplanting, de hagen en de bomen. Dan worden ook de grasvelden aangepakt. Op dit moment groeit er veel onkruid, vooral langs de voetpaden. Dat laten we staan, omdat de bloemen goed zijn voor de insecten. Na de zomer wordt het onkruid weggehaald en wordt het gras weer ingezaaid. Dat doen we als de droogste en warmste periode voorbij is. 

Scheepskwartier
Onkruid, maar wel goed voor de insecten.

Vlindertuin

Bij de Parelmoervlinder is het speeltuintje bijna klaar. 

Bij de Agaatvlinder zijn we later begonnen en was er meer werk te doen, maar ook dat speeltuintje is voor de zomervakantie klaar.

Vlindertuin
 
De groenvakken om het asfalt heen kunnen pas in het najaar worden ingeplant. Ook de bomen kunnen dan pas geplant worden. Binnenkort zaaien we deze veldjes in met een bermenmengsel zodat er bloemen opkomen.

Planning

Fase 2 is hierna aan de beurt. Dat is het gebied tussen de Fregat en het fietspad. De speelplek Galjoen hoort daar ook bij. Volgens planning zouden we daar in de zomer beginnen. We kiezen er nu voor om eerst het rioolwerk aan het Gruttoplein en de Hermelijnvlinder af te maken en daarna pas fase 2 te beginnen. Dat betekent dat de start verschuift naar het najaar. De oplevering blijft wel hetzelfde: in het najaar van 2025.