Update over de huidige verkeerssituatie in en rond Diemen

Door de afsluiting van de A10 Oost door Rijkswaterstaat in combinatie met de afsluiting van de IJburglaan door de gemeente Amsterdam hebben we in Diemen te maken met grote verkeersdrukte die overlast veroorzaakt. Hoewel we er begrip voor hebben dat er in de vakantieperiode aan de weg gewerkt wordt, willen we graag dat er aanpassingen worden gedaan. 

Gezamenlijk overleg opgestart

Naar aanleiding van onze oproep hebben we met Rijkswaterstaat en de gemeente Amsterdam woensdagochtend in een gezamenlijk overleg de verkeersproblemen besproken. Het beeld is dat de ernstigste verkeersproblemen van maandag en dinsdag vooral tijdens de avondspitsen hebben plaatsgevonden. Dit werd naast de afsluitingen door werkzaamheden ook veroorzaakt door ongevallen op de Ring. Rijkswaterstaat verwacht dat de verkeersdrukte de komende tijd zal afnemen en dat de automobilisten zullen wennen aan de nieuwe situatie. De komende dagen houden we de situatie samen in de gaten om te kijken of dat inderdaad zo is.

Extra lichtkranten verwijzen naar Gooiseweg

De gemeente Diemen kan zelf betrekkelijk weinig doen aan de hoeveelheid sluipverkeer. Intussen gaan Amsterdam en Diemen wel proberen het sluipverkeer door Diemen heen te beperken. Hiervoor plaatsen we lichtkranten op de kruising Diemerpolderweg / Weteringweg en de kruising Muiderstraatweg / Provinciale weg. De lichtkranten verwijzen automobilisten naar de S 112 Gooiseweg omdat daar volgens Amsterdam nog wat ruimte is.

VerkeerssituatieDiemen